Vrijwilligers

De kinder- en jongerenrechtswinkel Amsterdam zoekt nieuwe vrijwilligers!

Ben jij een rechtenstudent met speciale interesse in het jeugdrecht en personen- en familierecht? Wil jij je graag hard maken voor de rechten van het kind en houd je naast het harde werken ook van gezelligheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Amsterdam biedt jou een mogelijkheid om je reeds opgedane juridische kennis te verbreden en toe te passen in de praktijk

De KJRW zoekt nieuwe vrijwilligers!


Werkzaamheden

Op doordeweekse dagen hebben wij spreekuur van 15:00 uur tot 18:00 uur en op de eerste zaterdag van de maand van 10:00 uur tot 13:00 uur. Tijdens het spreekuur kunnen kinderen en jongeren bellen, mailen, appen of langskomen. Na onderling overleg geven wij hen dan een specifiek advies op basis van hetgeen zij ons verteld hebben. Daarnaast geven wij gastcolleges over kinderrechten op basisscholen, waarbij wij kinderen op een leuke en interactieve manier meer leren over hun rechten. Elke eerste woensdag van de maand hebben wij een verplichte deskundigheidsbevorderingsavond (DBA), bij deze avond komt er een spreker om onze kennis bij te spijkeren op het gebied van personen- en familierecht en jeugdrecht. Om de rechtswinkel draaiend te houden, zitten alle vrijwilligers in een commissie naar keuze!


Wat verwachten wij van jou?

Voordat je begint met het draaien van spreekuren wordt je juridische kennis door diverse specialisten bijgespijkerd en leer je meer over gesprekstechnieken. Wanneer je bent aangenomen, vragen wij je elke maand vier beschikbare data op te geven en hiervan word je uiteindelijk twee middagen ingeroosterd. Daarnaast verwachten wij dat je af en toe voorlichtingen geeft, je inzet in een commissie en aanwezig bent tijdens de deskundigheid bevorderingsavonden. Af en toe hebben wij andere activiteiten, zoals collecteren en interessante excursies.


Solliciteren?

Wil jij jezelf verder ontwikkelen en alvast praktijkervaring opdoen? Stuur dan uiterlijk 22 september je motivatiebrief en cv naar voorzitter@kinderrechtshulp.nl (de sollicitaties zullen worden gehouden vanaf 27 september t/m 5 oktober in de avond). Vermeld in de e-mail of jij beschikbaar bent tijdens het selectieweekend en gedurende de trainingen. Het is belangrijk dat je aanwezig bent bij zowel het selectieweekend als de daaropvolgende trainingen. Het selectieweekend zal worden gehouden op 15 oktober in de avond en 16 oktober overdag. Houd voor de trainingen en het eindassessment de avonden van 21 en 28 oktober en 4, 11 en 18 november vrij. Wij kijken uit naar jouw brief en cv!