Vrijwilliger Juridisch Adviseur

Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste en gedreven vrijwilligers! Drie keer per jaar organiseren wij een selectieweekend op basis waarvan wij nieuwe vrijwilligers aannemen. Het eerstvolgende selectieweekend vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari. Na het selectieweekend volgen vijf trainingen en een eindassessment. Deze vinden plaats op 13, 20 en 27 februari en 7, 13 en 20 maart. Het is belangrijk dat je al deze data kan! Mocht je een dag niet kunnen geef dit dan aan bij het solliciteren en geef ook aan welke dag dit is. Solliciteren kun je doen door jouw cv en motivatiebrief te mailen naar voorzitter@kinderrechtshulp.nl. Dit kan tot en met 31 januari 2019!


Wij zoeken mensen met:

• Een juridische achtergrond en een speciale interesse in het Jeugdrecht;

• de verschillende vaardigheden die nodig zijn om met minderjarigen te praten in een lastige situatie;

• een flinke dosis inzet zodat je zelfstandig en pro-actief voor ons aan de slag kan!


Wat kunnen wij onze vrijwilligers bieden?

Het belangrijkste is natuurlijk de mogelijkheid om jouw kennis in de praktijk te brengen en een kwetsbare doelgroep te helpen. Om jou klaar te stomen, zodat je als vrijwilliger goed en voorbereid aan de slag kan, bieden wij al onze startende vrijwilligers een aantal cursussen aan. Hierin wordt jou alle kennis bijgebracht die nodig is om bij ons te komen werken. Niet alleen het relevante recht, maar ook gesprekstechnieken komen aan bod. Deze cursussen worden gegeven door diverse specialisten uit de praktijk. Bovendien organiseren wij iedere maand een Deskundigheidsbevorderingsavond (DBA's) waarvoor wij sprekers uitnodigen om onze vrijwilligers nieuwe relevante kennis te laten opdoen. Ten slotte bestaat ons bestuur volledig uit vrijwilligers: er zijn dus voldoende doorgroeimogelijkheden binnen onze stichting voor degene met ambitie en passie.


Wat houdt vrijwilliger zijn bij de KJRW in?

Een vrijwilliger gaat met de rechtswinkel een vrijwilligerscontract aan voor minimaal 14 maanden, waarvan de eerste twee maanden een proefperiode zijn waarin wij jouw d.m.v. trainingen en meeloopspreekuren inwerken. De data van de trainingen van de aankomende sollicitatieperiode zullen zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.

Wij verwachten van onze vrijwilligers dat zij minimaal 2 keer per maand spreekuur draaien, van tijd tot tijd voorlichtingen op middelbare scholen en basisscholen geven, maandelijks de Deskundigheidsbevorderingsavonden bijwonen en zich actief inzetten in één van onze commissies. Denk bijvoorbeeld aan de promotiecommissie, die zich inzet voor de promotie rondom de rechtswinkel. Heb je nog vragen? Mail dan naar voorzitter@kinderrechtshulp.nl


Wil je meer informatie? Mail dan naar voorzitter@kinderrechtshulp.nl