Werken bij ons

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Amsterdam is altijd op zoek naar nieuwe en enthousiaste vrijwilligers! Twee keer per jaar organiseren wij een selectieweekend op basis waarvan wij nieuwe vrijwilligers aannemen. Geïnteresseerd? Lees dan verder! 

Wat houdt 'vrijwilliger zijn bij de KJRW' in?

Een vrijwilliger gaat met de rechtswinkel een vrijwilligerscontract aan voor minimaal 14 maanden. In deze periode zal je minimaal 2 keer per maand spreekuren draaien én geef je ook van tijd tot tijd voorlichtingen op bijvoorbeeld basisscholen. Daarnaast verwachten wij van al onze vrijwilligers dat zij zich inzitten in een van de verschillende commissies die deze Kinder- en Jongerenrechtswinkel rijk is. Denk aan bijvoorbeeld de borrelcommissie, waarmee je borrels en uitjes organiseert, of de acquisitiecommissie, die zich inzet voor de promotie rondom de rechtswinkel. 

Wij zoeken mensen met:

  • een speciale interesse in het Jeugdrecht. Voornamelijk rechtenstudenten zijn vrijwilliger bij de rechtswinkel, maar dit sluit niet uit dat wij in sommige gevallen ook studenten van andere relevante studies aannemen, bijvoorbeeld van de studie Pedagogiek;
  • de verschillende vaardigheden die nodig zijn om met minderjarigen te praten in een lastige situatie;
  • een flinke dosis inzet zodat je zelfstandig en pro-actief voor ons aan de slag kan!

Wat kunnen wij onze vrijwilligers bieden?

Het belangrijkste is natuurlijk de mogelijkheid om jouw kennis in de praktijk te brengen en een kwestbare doelgroep te helpen. Om jou klaar te stomen, zodat je als vrijwilliger goed en voorbereid aan de slag kan, bieden wij al onze startende vrijwilligers een zevental cursussen aan waar jou alles wordt bijgebracht over dat wat nodig is om bij ons te komen werken. Dus niet alleen het relevante recht, maar ook gesprekstechnieken komen aan bod. Deze cursussen worden gegeven door diverse specialisten uit de praktijk. Bovendien organiseren wij elke maand Deskundigheidsbevorderingsavonden (DBA's) waar wij sprekers uitnodigen om onze vrijwilligers nieuwe relevante kennis te laten opdoen. Ten slotte bestaat ons bestuur volledig uit oud-vrijwilligers: er zijn dus voldoende doorgroeimogelijkheden binnen onze stichting voor degene met ambitie en passie.

Het eerstvolgende selectieweekend is begin 2018. Tot 18 september 2017 kan er gesolliciteerd worden! Wil je sollicteren of heb je nog vragen? Mail dan naar voorzitter@kinderrechtshulp.nl