Thuis

Wat kan ik doen als ik weggelopen ben?

Weglopen komt vaker voor dan je zou verwachten. Per jaar lopen ongeveer 30.000 kinderen weg van huis. Hier kunnen heel veel redenen voor zijn: je wil vrijheid  of er zijn problemen thuis. Wat de reden ook is, neem vooral contact met ons op wanneer je bent weggelopen.

Het is namelijk niet veilig om alleen op straat rond te dwalen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste hulp krijgt om zo een goede plek te kunnen vinden waar je kan verblijven. Wij kunnen dan ook helpen met het zoeken naar een oplossing, zodat jij zo snel mogelijk goed terecht komt.

 

Wat bepaal jij zelf?

Stel dat je ouders gaan scheiden. Dan mag jij je stem laten horen. Als je 12 jaar of ouder bent moet de rechter jouw naar je mening vragen. Jij mag dan vertellen wat jij het liefst zou willen, bijvoorbeeld bij wie je graag wilt wonen en hoe vaak je ouders wil zien. De rechter moet dan naar je luisteren. De rechter mag daarna wel zelf beslissen wat hij/zij denkt dat het beste voor je is. Het kan dus zo zijn dat hij niet precies bepaald wat jij graag zou willen.

 

Abonneren op RSS - Thuis