Vrienden van

 • De Kinderombudsman:
  De Kinderombudsman is er om de rechten van kinderen en jongeren te beschermen. Alle kinderen en jongeren hebben rechten. Deze rechten staan in het Kinderrechtenverdrag. Hierin staan regels over school, geloof, gezondheid, ouders en nog veel meer. Er is een landelijke kinderombudsman die controleert of de kinderrechten in Nederland worden beschermd door de overheid en scholen. Sommige steden, zoals Amsterdam, hebben een gemeentelijke kinderombudsman.
  Meer informatie? Neem een kijkje op de website: https://kinderombudsman.ombudsmanmetropool.nl/Home/ 
   
 • De Kindertelefoon:
  De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten. Word je gepest, heb je problemen thuis of voel jij je rot? Dan kan je contact opnemen met De Kindertelefoon. Gesprekken met De Kindertelefoon zijn 100% vertrouwelijk. Ze weten niet wie jij bent en dat hoef je ze ook niet te vertellen. De Kindertelefoon wil ieder kind de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te kunnen praten over problemen.
  Meer informatie? Neem een kijkje op de website: https://www.kindertelefoon.nl/
   
 • Villa Pinedo:
  Villa Pinedo is er voor kinderen met gescheiden ouders. Bij Villa Pinedo zijn jongeren van gescheiden ouders de experts en de ervaringsdeskundigen. De jongeren geven via het forum advies aan kinderen en schrijven blogs om hun ervaringen met andere lotgenoten te delen. Ook beantwoorden zij vragen op het forum voor ouders en geven zij voor diverse instanties face-to-face workshops aan groepen ouders. Zij maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.
  Meer informatie? Neem een kijkje op de website: https://www.villapinedo.nl/